Politik om personoplysninger

Opdateret: 2. april 2013

1. Beskyttelse af privatlivet

Med Reaktions privatlivspolitik ønsker vi at forklare, hvordan vi indsamler, bruger og beskytter de personoplysninger, vi har om dig. Privatlivspolitikken beskriver også dine muligheder for at få indsigt og revidere i oplysningerne. Det er Reaktions målsætning at beskytte dine personlige oplysninger, uanset hvorfra de indsamles, videregives eller opbevares.

Personlige oplysninger forstås som oplysninger, der kan bruges til at identificere en person. Dvs. for- og efternavn, privatadresse eller anden fysisk adresse, e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger, uanset om de vedrører personens private bopæl eller arbejdsplads.

Vores hjemmeside følger anbefalingerne fra OECD’s guidelines for privatlivsbeskyttelse [C(80)58/FINAL].

2. Indsamling og anvendelse af information

Som hovedregel kan du besøge Reaktions hjemmeside uden at afgive personlige oplysninger om dig selv. Du kan dog vælge selv at afgive visse personlige informationer om dig selv, f.eks. din e-mail adresse hvis du ønsker at abonnere på et nyhedsbrev eller ændringer på en side. Hvordan vi indsamler og anvender de personlige oplysninger, du selv afgiver, er nærmere beskrevet i underafsnittet 2.2. om Indsamling og anvendelse af personligt afgivne informationer.

Udover den information, som du selv afgiver til os, afgiver din computer automatisk nogle data, som vi indsamler til f.eks. statistisk brug. Disse informationer, samt hvordan vi anvender dem, er nærmere beskrevet i underafsnittet 2.1. om Indsamling og anvendelse af automatisk afgivne informationer.

2.1. Indsamling og anvendelse af automatisk afgivne informationer

Besøger du Reaktions hjemmeside for at læse eller downloade materiale, indsamler og gemmer vi den information, som din computer automatisk afgiver. Informationen samles i en såkaldt serverlog og omfatter bl.a.

  • tidspunktet for dit besøg på hjemmesiden
  • adressen (URL) på den besøgte side
  • din IP-adresse
  • domænenavn
  • browsertype
  • operativsystem (afhængig af din browser)
  • URL på referencesiden (den side du kommer fra afhængig af din browser)

Din IP-adresse kan med hjælp fra din internetudbyder kobles direkte til din fysiske adresse, og dermed bruges til at linke husstanden til internetadfærden. IP-adressen betragtes derfor som personlig information, som i henhold til persondataloven skal beskyttes på samme måde som anden personhenførbar information.

De nævnte informationer bliver indsamlet til brug for statistiske formål. Vi bruger og analyserer informationen så vi kan identificere trends og brugsmønstre på vores hjemmeside. Informationerne bliver kun koblet med personlig information om en bruger af hjemmesiden, hvis undersøgelser på juridisk grundlag i forbindelse med kriminalitet og sikkerhedsbrud kræver det. Serverlogs gemmes normalt i en ubegrænset tidsperiode.

Reaktion bruger blandt andet, men ikke begrænset til, Google Analytics, som automatisk opfanger og registrerer, hvad du klikker på og ser. Google Analytics bruges for at gøre hjemmesiden så nem og relevant som muligt for dig som bruger. Klikadfærden kobles ikke med personlig information om en bruger af hjemmesiden, medmindre det kræves af undersøgelser på juridisk grundlag i forbindelse med kriminalitet og sikkerhedsbrud.

2.2. Indsamling og anvendelse af personligt afgivne informationer

Det kan være nødvendigt som bruger af hjemmesiden selv at afgive personlige informationer for at få en given services. Du er således nødt til frivilligt at afgive information om din identitet før du kan få adgang til servicen. Ligeledes kan det også være nødvendigt at afgive din e-mail adresse, før du kan benytte dig af bl.a. nyhedsbrevsservice.

2.2.1. Kontakt via e-mail

Hvis du kontakter os via e-mail, anbefaler vi, at du bruger sikker og krypteret kommunikation. Vi bruger kun dine personlige data i e-mailen til at besvare din henvendelse og for at kunne give dig den ønskede information. Hvis din henvendelse vedrører en konkret sag, eller henvendelsen giver anledning til at oprette en sag, bliver den arkiveret elektronisk på sagen. Reaktion indsamler aldrig supplerende oplysninger om dig fra tredjemand.

Ønsker vi at bruge dine oplysninger til et formål, der ikke er i overensstemmelse med det specificerede eller med lovmæssig hjemmel, indhenter vi dit samtykke. Du kan til enhver tid tilbagekalde et samtykke ved at kontakte os.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, gemmer vi din e-mailadresse. Til din e-mailadresse knyttes de præferencer, du har ønsket i abonnementssystemet. Du kan altid afmelde dit abonnement ved at benytte afmeldingslinket i bunden af udsendte nyhedsbreve. Når du opsiger abonnement slettes oplysningerne om dig automatisk.

3. Brug af teknologier

Der bruges forskellige teknologier på hjemmesiden til at indsamle information – både personlig og i anonym form. Dette afsnit beskriver de teknologier, vi bruger på hjemmesiden.

3.1. Brug af cookies

Reaktion bruger cookies på hjemmesiden. Cookies er digitale informationspakker, som lagres på din harddisk. Læs mere om brugen af cookies på siden om cookies.

4. Links

Reaktions hjemmeside indeholder links til information, der er skrevet og vedligeholdt af andre offentlige og/eller private institutioner. Klikker du på et link til en anden hjemmeside, forlader du Reaktions hjemmeside. Hermed gælder vores privatlivspolitik ikke længere, hvorfor du bør læse eksterne parters privatlivspolitik.

5. Videregivelse af oplysninger

Enhver form for registrering på hjemmesiden er valgfri. Vælger du ikke at registrere dig eller afgive personlig information, kan du stadig bruge hjemmesiden. Der kan dog være tjenester, som du ikke har mulighed for at få den fulde udnyttelse af.

Personoplysninger på hjemmesiden videregives kun til interne afdelinger i Reaktion for at opfylde evt. supportforpligtigelser. Reaktion videregiver kun personlige data til myndighederne i den udstrækning, lovgivningen kræver det.

Automatisk indsamlede data til brug for statistiske formål kan udveksles med eksterne firmaer, der ikke videregiver informationerne til andre end Reaktion.

Reaktion videregiver aldrig personoplysninger til øvrige tredjeparter.

6. Kontrol med personlig information

Du kan til enhver tid spørge os, om vi opbevarer personlig information om dig, og du kan også bede om at få en kopi af de personlige data, vi har om dig. Før vi sender personlig information til dig, vil vi bede dig om at identificere dig. Kan du ikke bevise din hævdede identitet, forbeholder vi os retten til at nægte at sende dig personlig information.

Vi vil gøre en stor indsats for at sende dig den ønskede information indenfor rimelig tid, og vi afholder omkostninger i forbindelse med at sende dig dine data. Du kan på ethvert tidspunkt anmode om, at vi sletter eller retter din personlige information i vores registreringer.

Kontakt os for anmodninger af ovenstående karakter, eller skriv til os på følgende adresse:

Reaktion ApS
Jens Otto Krags Gade 6, 5. tv.
2300 København S

Der kræves dog bevis for din hævdede identitet.

7. Sikkerhed i informationsindsamling og -lagring

Reaktion anbefaler, at du anvender sikker kommunikation i din korrespondance med os, især hvis din henvendelse indeholder personlige oplysninger. Det gøres ved at signere og kryptere e-mails til os.

Alle vore medarbejdere, som har adgang til, eller er associeret med behandling af personlige oplysninger, er forpligtiget til at respektere vores besøgendes personlige data.

7.1. Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

8. Ændring og opdatering af privatlivspolitikken

Du kan altid øverst i vores privatlivspolitik se, hvornår politikken sidst er opdateret og/eller ændret.

9. Spørgsmål til privatlivspolitikken

Hvis du har spørgsmål til vores privatlivspolitik, vores indsamling af data eller vores behandling af informationer, kan du altid rette henvendelse til os på:

Reaktion ApS
Jens Otto Krags Gade 6, 5. tv.
2300 København S

E-mail: info@reaktion.dk
Telefon: +45 71 99 02 12

Mrk.: Privatlivsspørgsmål

Reaktion har skabt kunder for nedenstående virksomheder

Hotels.com
Telia
GroupOn
Pixmania
GE Money
Betfair
Ellos
Onfone